Buteyko ademhalingstechniek

Honderd procent natuurlijk en veilig

Voor mensen met luchtwegenproblemen, huidaandoeningen of burnout klachten zijn de zoutkamers van Saltium in Amstelveen de ultieme uitkomst.

Regelmatig verzorgt Saltium Halotherapie specifieke ademhalingscursussen in Amstelveen: want alles bij Saltium is erop gericht om patiënten met uiteenlopende klachten op natuurlijke wijze te helpen.

Saltium is voor patiënten en klanten een geweldige ondersteuning op de reguliere gezondheidszorg gebleken. Diverse patiënten die kampen met luchtwegklachten als astma, COPD en hooikoorts hebben opzienbarende resultaten geboekt met de ‘halotherapie’ in de zoutkamers.

Serene rust

Minder medicijngebruik, een betere levenskwaliteit: resultaten die ook bij zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid niet onopgemerkt zijn gebleven. Ook mensen met spanningsklachten weten Saltium steeds vaker te vinden vanwege de serene rust die in de zoutkamers heerst.

Adem

De afgelopen jaren gaf Saltium met succes al meerdere drukbezochte 1-daagse workshops en 5-daagse cursussen ademhalingstechnieken. In samenwerking met de zeer ervaren ‘ademtrainers’ worden ademtrainingen gegeven, geïnspireerd op een wereldwijde bekende Buteyko-methode.

Effect

De combinatie van ademhalingstrainingen met Saltium Halotherapie is logisch, omdat de halo-sessies in de zoutkamers een rustgevend effect hebben en omdat de ademtherapie ook uitermate geschikt is voor astma-patiënten. Ook voor mensen met slaapproblemen, apneu, paniek aanvallen of depressie kan de ademhalingstraining een uitkomst zijn.

In combinatie met de halotherapie kan de ademtraining levens in zeer positieve zin veranderen. De tientallen deelnemers tot dusver waren zeer enthousiast en boekten zeer goede resultaten.

Buteyko ademhalingstechniek

Heb jij last van ademhalingsproblemen?
En zou je meer energie willen hebben om van het leven te kunnen genieten?
De Buteyko adem therapie kan helpen om je kwaliteit van leven te verhogen.

Methode ontwikkeld door een Russische wetenschapper Konstantin Buteyko rond 1950-1960. Sindsdien methode is zeer populair geworden. Er zijn talloze studies en onderzoeken verricht en ze hebben aangetoond dat methode is absoluut veilig en zeer effectief.  Mocht je meer achtergrond informatie over Buteyko zelf en/of zijn methode willen lezen – kijk eventueel op Wikipedia

Ademhalingsklachten worden veroorzaakt door verschillende vormen van stress. De ademhaling raakt dan ontregeld. Dat gebeurd meestal geleidelijk en zonder dat het wordt opgemerkt. Bij chronische ziekten leidt dat tot een onnodige verergering in symptomen.

Je kunt leren om weer regelmatig, ritmisch en ontspannen te ademen. En dat 24 uur per dag. Via de Buteyko adem therapie maak je een gewoonte van een zachte en kalme ademhaling. Via de neus en het middenrif. Dat brengt rust.

De Buteyko therapie kan leiden tot een vermindering aan symptomen in je ziektebeeld. Taak van Buteyko docent is om je de Buteyko Methode te leren en je daar op een zorgvuldige manier bij te begeleiden en te coachen. Je leert alle ademhalingsoefeningen en een aantal praktische leefstijladviezen die er op gericht zijn om rustiger te leren ademen. Deze leefstijladviezen gaan over voeding, slapen, beweging, lachen, hoesten en niesen.

De Buteyko therapie heeft vooral bekendheid gekregen vanwege de effectiviteit bij astma. Hooikoorts kan astma klachten verergeren en die klachten kun je verminderen, of verhelpen. Je krijgt bijvoorbeeld minder stuifmeel en pollen binnen als je rustig via je neus ademt. Het her trainen van de automatische ademhalingspatronen zorgt voor een verdere versterking van het immuunsysteem.
Buteyko therapie helpt ook bij COPD en slaapproblemen. Het is relatief eenvoudig om snurkklachten te verhelpen. Zelfs bij slaap apneu is het mogelijk om van de CPAP (slaap apneu apparaat) af te komen.

Wil je de Buteyko therapie proberen?
De komende maanden worden nieuwe cursussen gegeven.
De trainingen zijn privé of in een groep te volgen.
Houd de Facebookpagina van Saltium in de gaten
of meld je vast aan via email of telefoon 020 822 8922

Buteyko ademhalingstechniek Saltium