Alternatieve behandeling Bijholteontsteking

Bijholteontsteking

Sinusitis of bijholteontsteking is een aandoening die wordt veroorzaakt door bacterien, virussen of soms een allergie in de slijmvliezen van de neusbijholten. Als gevolg van een verkoudheid zijn de bijholten, die door kanaaltjes in verbinding staan met de neus, dikwijls gevuld met slijm.

Het neusslijmvlies is ontstoken en dus gezwollen. Hierdoor kan het slijm en/of pus niet goed weglopen. Het gevolg hiervan is een pijnlijk en drukkend gevoel aan de bovenkant van het gelaat en rond de ogen. Bij voorover bukken kan het drukkende gevoel toenemen. Ook is er soms sprake van hoofdpijn. De aandoening komt vooral veel voor bij volwassenen. Af en toe kan sinusitis een chronisch karakter krijgen. Ook kan een scheef neustussenschot de reiniging van de holtes belemmeren met een verhoogde kans op een bijholteontsteking tijdens een verkoudheid als gevolg.

De meest voorkomende symptomen van een bijholteontsteking:

  • Een snotterige/verstopte neus;
  • Koorts;
  • Hoesten en een drukkend gevoel op de oren;
  • Bonzende hoofdpijn boven of achter de ogen;
  • Het reuk- en smaakvermogen gaat achteruit;

Behandeling van bijholteontsteking met medicijnen

Vaak worden gewone zoutdruppels gebruikt. Als deze druppels niet helpen worden vaak antibiotica voorgeschreven.
In ernstige gevalen wordt het leegzuigen van de holten geadviseerd. Een kno-arts kan met een CT-scan van het hoofd goed zien waar de problemen zich voordoen.
Iedereen weet dat antibiotica niet goed is voor uw lichaam en veel bijwerkingen heeft. Het leegzuigen van de holten is daarnaast geen prettig proces, daarom willen mensen dit voorkomen. Daarom is heel belangrijk om op tijd met het bestrijden van bijholteontsteking te beginnen. Neem altijd contact met uw huisarts bij twijfels en zware klachten.

Paranasal sinuses on a male face in different colors - frontal, ethmoidal, sphenoidal and maxillary sinuses. Isolated vector illustration on white background.

Halotherapie – Alternatieve behandeling Bijholteontsteking

Sinusitis of bijholteontsteking kan zeer vervelend zijn en belemmert uw dagelijkse leven aanzienlijk. U voelt zich ziek en onprettig. Daarnaast slaapt u slecht en raakt u daardoor snel uitgeput.

Halotherapie is een goed, medicijnenvrij en pijnloos alternatief voor antibiotica en het leegzuigen van de holten. U moet alleen op tijd beginnen en de kuur afmaken.
Door het volgen van halotherapie kunt u het genezen van een bijholteontsteking flink versnellen en problemen verlichten.
Tijdens halotherapie worden bacteriën gedood, slijm komt los en gaat wordt verwijderd. Hierdoor wordt het ontstekingsproces geremd. Het ademen wordt makelijker en het drukkende gevoel gaat weg.

Het is raadzaam 10-20 sessies zo’n 2 tot 3 keer per week te volgen. Als u een chronische vorm van bijholteontsteking heeft is het wellicht een goed idee om zulke kuren twee keer per jaar volgen. Hiermee wordt de weerstand van uw lichaam verhoogd. Mocht u tussentijds het gevoel krijgen dat u last van sinusitis begint te krijgen, dan het is raadzaam om een paar losse sessies in te plannen.