Alternatieve behandeling, voor wie?

Natuurlijke, Alternatieve Behandeling

Halotherapie of zouttherapie is een complementaire natuurlijke behandeling. Met behulp van een innovatieve technieken wordt het microklimaat van ondergrondse zoutmijnen gereproduceerd. Het lucht van Saltium zoutkamers wordt gevuld met droge zout microdeeltjes. Een speciale generator met sensor zorgt ervoor dat de zoutconcentratie op pijl blijft.  100% natuurlijk, zoutgebaseerde omgeving, zorgt voor steriele en schone omstandigheden.

Halotherapie is bedoeld om de  klachten bij ademhalingsproblemen en huidproblemen te verlichten en te verminderen. Zo kan je halotherapie nemen bij astma,  chronische verkoudheid, bronchitis, COPD, eczeem, acne, stress, depressie, gewrichtsproblemen.

De werking van deze alternatieve veilige behandelmethode is in veel landen al erkend, maar nog niet overal algemeen aanvaard en wetenschappelijk bewezen. Het bezoek aan de zoutkamer biedt dan ook geen vervanging van reguliere gezondheidszorg, maar het kan er wel een aanvulling of ondersteuning van zijn. Neem bij twijfel altijd contact op met je behandelend arts of specialist. En raadpleeg je zorgverzekeraar voor duidelijkheid over vergoedingen.

Zout heeft veel unieke eigenschappen. Een ervan is de revitaliserende en reinigende werking op de huid en luchtwegen. Halotherapie is geschikt voor iedereen vanaf zes maanden. Het is een natuurlijk alternatief voor behandeling en vermindering van klachten van de volgende aandoeningen.

Om de effecten van de milieuvervuiling op je gezondheid, huid en luchtwegen te beperken, is het bezoeken van de zoutkamer gunstig voor iedereen die lang en gezond wilt leven.

Ziektes van de luchtwegen

Artsen hebben vastgesteld dat halotherapie verlichting bij luchtwegenaandoeningen geeft door de luchtwegen te verbreden,  bacteriën te verwijderen en slijm af te voeren. De zoute lucht reinigt de luchtwegen en doodt de bacteriën. De groei van nieuwe bacteriën wordt door de zoute deeltjes vertraagd.

Hebt u last van COPD, astma, bronchitis, hebt u ademhalingsproblemen als gevolg van allergie, verkoudheid of verstopping? Dan heeft u zeker baat bij een bezoek aan Saltium. Na enkele behandelingen in een van onze zoutkamers kunt  weer normaal ademen en wordt u minder benauwd.

luchtwegen

Huidaandoeningen

Wie last heeft van huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, allergie of acne, zal merken dat halotherapie de conditie van de huid verbetert. Zout doodt bacteriën en schimmels en heeft een ontstekingsremmende werking. Dat biedt snel verlichting en vermindert de jeuk. Saltium heeft tweetal individuele kamers waarin behandeling kan op uw doeleinden en behoeftes perfecte afgestemd zijn.

Allergie

Bij hooikoorts, geïrriteerde slijmvliezen en huidallergie helpt zouttherapie uitstekend door verminderen van neusslijmvlies, verbreding van de luchtwegen en doden van bacteriën. Omdat zout een steriele werking heeft, verwijdert deze de allergenen en reinigt uw lichaam. Al na een paar bezoeken aan de zoutkamer van Saltium nemen de verschijnselen zoals tranende ogen, niezen en jeuk merkbaar af.

Oorziektes

Oorinfecties kunnen goed verholpen worden met bezoeken aan de zoutkamer van Saltium. Het overtollige slijm in de buis van Eustachius – de oorzaak van oorinfecties en oorontstekingen – wordt beter afgevoerd en de kans op de herhaling van infecties wordt sterk verminderd.

Sporters

Wilt u uw sportprestaties verbeteren? Dat kan met behulp van halotherapie in een zoutkamer van Saltium.  Regelmatig bezoek aan de zoutkamer verbetert de longfunctie. Als gevolg daarvan wordt de longcapaciteit groter en dit verbetert het uithoudingsvermogen. Veel professionele sporters integreren halotherapie in hun trainingsprogramma. Ze komen niet alleen ontspannen in de zoutkamer, maar ook trainen ze in dit microklimaat.

Ex rokers

De giftige stoffen die in de longen van een roker zijn opgehoopt worden sneller verwijderd met behulp van halotherapie. Zout helpt ook de ontstekingen in de luchtwegen te voorkomen, maakt de longen schoon en laat de luchtwegen weer normaal functioneren.

Halotherapie: goed voor iedereen

Om de effecten van de milieuvervuiling op je gezondheid, huid en luchtwegen te beperken, is het bezoeken van de zoutkamer gunstig voor iedereen die lang en gezond wilt leven.